ALEJKA

ALEJKA

PŘEKLAD PSANÉHO SLOVA Z OBRÁZKU V ANGLICKÉM JAZYCE

TRANSLATION OF THE TEXT FROM IMAGE:::::::::::::::
WELCOME WITH LOVE IN MY BLOG, WHICH LET IT BE FOR ALL OF YOU LOOKING FOR A GUIDE INSPIRATION
IN THE COMMON PERCEPTION, HARMONY AND SHARING FEELINGS, EMOTIONS...


středa 18. prosince 2013

O koncentrátu přátelství a 8 sebedestrukčních chyb v myšlení


Říká se, že úspěšní lidé mají méně přátel. John Davison Rockefeller (1839–1937), první dolarový miliardář v historii, ve svých pamětech píše o koncentrátu přátelství.
„K přátelům jsem přistupoval jako k času. Hledal jsem co nejvyšší kvalitu.

K čemu spousta volného času, nevíte-li, jak s ním naložit,
a kupa známých, jsou-li trubci?“

Příznačné, úspěšní lidé rádi drží pospolu.
Proč ? =  dovysvětlil Rockefeller, nejbohatší muž své doby
(uvedl jeho životní hádanku zde), v následujících větách:

„Osoba, která Vás opravdu zná a miluje, to je přítel. Je schopen vidět bolest ve Vašich očích, zatímco jiný vidí předstíraný smích. Neohlížejte se po někom, kdo vyřeší Vaše problémy. Ohlížejte se po tom, kdo jim bude čelit společně s Vámi.“

„Bude Vám lépe bez některých lidí, o kterých si myslíte, že je potřebujete.
 Smutná pravda: někteří lidé s visačkou Přítel jsou při Vás jen po tu dobu, co něco potřebují. Jestliže jim déle nejste k užitku, odejdou z Vašeho života. Ale je dobře, že odejdou. Alespoň zůstanete s opravdovými přáteli, s jejichž účastí můžete vždycky počítat.

Nejnešťastnější lidé jsou ti, kteří nejvíce dbají, co o nich soudí jiní. Pak jejich okolí tvoří ti, kteří podkopávají jejich sny, předpovídají jejich zkázu, kritizují je. A při tom, jak hovoří, slovo JÁ zaměňují za TY. Vypovídají fakticky příběh své neschopnosti a nedostatku odvahy, ale berou sílu Vám, neboť zamlčeli, že mluví o sobě. Člověk získá obrovské množství síly, když si cizí slova nebere osobně.
Přítel Vám vždy řekne:
„Dokážeš to. A kdyby náhodou ne, budu vždy nablízku, abych Ti pomohl.“

Neusilujme o kvantitu, ale kvalitu přátel.

O co nejvyšší koncentrát přátelství.




8 sebedestrukčních chyb v myšlení

Rozhlédněte se. Vše, co vidíte, jsou Vaše uskutečněné myšlenky. Vaše prostředí, Vaše oblečení, Vaši přátelé. Máte věci, práci i partnera, jakému jste řekli ano. Ale mozek je jako oheň. Dobrý sluha, špatný pán.
Neúspěšní nemají jiný mozek než úspěšní lidé. Jen méně promýšlejí své myšlenky.
Nejvíce sebezničující jsou tyto:

Destrukční proroctví

Vykonáváme činnost, která podle nás nemá smysl. Mládenec vstupuje do vztahu s obavou, že láska nevydrží na celý život. Proto do ní raději neinvestuje maximum, emoce už vůbec ne, a hle – vztah proto ztroskotá. A mládenec: „Já to věděl!“

Student je přesvědčen, že nezvládne studium. „Mami, uvidíš, že mám pravdu!“ Je si tak jist svým proroctvím, že neplýtvá energií na učení, protože „to stejně nemá cenu“. Výsledek? Neuspěje. Předem poražení lidé jsou vlastně nejlepšími věštci.

„Náš život je takový, jakým ho učiní naše myšlenky.“  Marcus Aurelius

Zásluhy jen za úspěch

Připouštíme si podíl jen tam, kde vítězíme. Obdrží-li školák dobrou známku, přičítá to své inteligenci. Obdrží-li špatnou, přisuzuje to hloupému učiteli, nespravedlivému testu nebo předmět bagatelizuje jako ten, který „stejně v životě nebudu potřebovat“.

Člověk, který si neuvědomuje své chyby, není v reálu schopen žádného osobního růstu,
 protože toho dosahuje jen ten, kdo vnímá chyby a pracuje na jejich zlepšení.

„Je mi jedno, co si myslíš, ledaže mě chválíš.“ Kurt Cobain

Imunita vůči pokušení

Nejčastější zkrat a hlavní příčina krachu neúspěšných: Odkládají skoncování s činností, která je ničí. Většina narkomanů se domnívá, že může s drogami skončit kdykoli.
Protože to mohou udělat „kdykoli“, proč by to dělali dnes?
Stejné „někdy“, které ve skutečnosti znamená „nikdy“, používají lidé nespokojení v zaměstnání, ve vztahu, se svou kondicí nebo postavou. Vždyť s dietou je možné začít kdykoli…

Úspěšní razí odškrtávací systém. Problém, který se zjeví, se snaží okamžitě řešit. Na konci dne nemají plnou hlavu úkolů, které někdy musejí udělat. Mají odškrtnuto, co udělali. Svádí-li Vás hlad, najezte se. Líbí-li se Vám člověk na ulici, oslovte ho.

Naučíte-li se jednat, přestanete v životě litovat.

„Jeden z našich největších omylů je myslet si, že nám časem přibude něčeho
jiného než roky a lenost.“ John Steinbeck

Jasno z prvního dojmu

První dojem je jen jeden. Neradno ho podcenit, u mnoha hloupých (a bohužel často vlivných) lidí rozhoduje o všem. Přijde-li nový zaměstnanec už první den do práce pozdě, protože píchl kolo u auta, je jednou provždy za nespolehlivého a smolaře. Úsudek na základě prvního dojmu nejenže bývá falešný, ale i riskantní. Uvidíte-li vysokého, perfektně oděného padesátníka, připadá Vám úspěšný a důvěryhodný, aniž o něm máte relevantní informace.
Půjčíte si od něj peníze na voňavý úrok?

„Nesuďte knihu podle obalu.“ Charlie Chaplin

Kontrolování nekontrolovatelného

Jací lidé prosedí hodiny u výherních automatů nebo nad losy sázkových her?

 Ti, kteří již někdy vyhráli. Nejvýdělečnější loterie totiž dávají gamblerům „čichnout“ k úspěchu – zanedbatelnou výhrou, jednou za čas. Tak se rodí pocit, že „to jde“.

Hodíte-li si mincí, máte 50% šanci, že uhodnete, jestli padne panna, nebo orel. I když 10x v řadě uhodnete či neuhodnete, každá další příležitost je 50 na 50, žádná jiná. I kdyby Váš známý vyhrál ve Sportce, Vaše (ani jeho) naděje nebude větší.

„Princip hazardní hry je, že způsobí zázrak, nebo katastrofu.“ John Lennon

Znásilňování ztrát

Investujete-li na burze a dnes uspějete, máte sklon investovat znovu – jde Vám to.

Proděláte-li, máte sklon také investovat znovu. Říkáte si totiž:
Neuspěl-li jsem včera, musím uspět dnes. Podobné duševní pochody mají nejhorší podnikatelé.

Když spadnou do jámy, nepřestanou kopat. Někdy kopou ještě víc. Do ztrátových aktivit zarytě dál investují v domnění, že znásilní zisk. Ztráty se ale dají zastavit snáz – přiznáním chyby a soustředěním se na jinou aktivitu. Znaménko minus pak přestane růst. Bohužel mnoho nebožáků špatná investice zavazuje k investování dalšího svého času, energie i peněz do řešení problému, který se ukazuje mrtvý.

Mějte vždy na paměti, že podnikatelský neúspěch Vám nic nedluží. Nemá emoce. Nedá se obměkčit. Je to škola, jež učí: Jsi-li ve slepé ulici, dopředu cesta nevede.

„Lidé jsou zvláštní. Bojí se smrti, i když život bolí déle. V okamžiku smrti je bolest u konce.
Ale vykládejte někomu, že smrt je přítel.“ Jim Morrison

Idealismus začátečníka

Začátečník může být optimistou, jen pokud nemá dostatek informací. Jelikož nic neumí a nemá žádné zkušenosti, nečeká ho nic úsměvného – jen hromada chyb, facek a z nich plynoucích ponaučení. Vždyť kolik lidí hned napoprvé trefí jackpot?

Protože začátečník dělá, co nikdy nedělal, měl by se věnovat přípravě, plánování, vyhodnocování všech rizik. Nehnat se nadšeně do „ruské rulety“ a střílení od pasu metodou pokusu a omylu. Podnikání z čistého nadšení končí v tvrdém neúspěchu, který si – on, optimista – vůbec nepřipustil. Idealismus je největší nepřítel úspěchu.

Věřte si, ale buďte realisté. Při zemi. Připravení na porážky a ochotní se učit.

„Pesimista je bývalý optimista, který vše znovu promyslel.“ Henry Bennett

Ignorování všeho, co se mi nehodí do krámu

Známe to z detektivek. Špatný policista se upne na jednu z vyšetřovacích verzí a drží se jí, i když indicie již mluví proti ní. I podnikatelský začátečník může mít své přesvědčení a filtruje informace. Zajímají ho jen ty, které s ním souhlasí. Opačné přehlíží. Než by včas korigoval svou představu, raději sám sebe obelže – protože je to jednodušší. Velká rozhodnutí pak činí na základě zmanipulovaných údajů.

„Ve 20 letech jsem myslel, že je otec idiot. Ve 30 jsem připouštěl, že má někdy pravdu. Ve 40 to pro mě byl moudrý chlap. A v 50 jsem si říkal: Kéž by tu byl a poradil mi!“
Tomáš Baťa

Existuje jediná osoba, která Vás dovede k úspěchu. Vy.
A jediná síla, která Vás může zastavit. Vaše myšlení.
Nezapomínejte na to.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Přeji pěkné dny Všem fanouškům a čtěnářům v plnosti zdraví, radosti i spokojenosti. Pokud odpovídáte a komentujete u příspěvku vždy dávám zpětnou vazbu jakmile je mi to časově možné....