ALEJKA

ALEJKA

PŘEKLAD PSANÉHO SLOVA Z OBRÁZKU V ANGLICKÉM JAZYCE

TRANSLATION OF THE TEXT FROM IMAGE:::::::::::::::
WELCOME WITH LOVE IN MY BLOG, WHICH LET IT BE FOR ALL OF YOU LOOKING FOR A GUIDE INSPIRATION
IN THE COMMON PERCEPTION, HARMONY AND SHARING FEELINGS, EMOTIONS...


středa 25. prosince 2013

Emoce a nenávist ke svému tělu?




Emoce jsou jako vlny plynoucí energie. Vzedmou se, vrcholí a pominou. Přijímáme-li je, prochází naším tělem a pomíjí. Skrýváme-li je či odmítáme, hromadí se v našem těle a jejich vyjádření se pokřivuje a zkresluje. Zkresluje do podob obsesí, závislostí a bolestí.
Do poruch příjmu potravy, ZKRESLENÉ PODOBY EMOČNÍHO HLADU.
Místo abychom vyjadřovaly to, co si skutečně myslíme a cítíme, hladovíme, přejídáme se a zvracíme. Jídlo se stává jediným prostředkem, kterým reagujeme na jakékoliv emoční situace.Hladověním přestáváme cítit, co prožíváme, přejídáním zajídáme své pocity a zvracením se zbavujeme napětí, které je nesnesitelné.
Narušenými stravovacími návyky popíráme a odsouváme své skutečné problémy, svou
BOLEST z osamění a nepochopení, z fyzického či psychického zneužívání, ze ztráty blízkých, z nenaplněných vztahů a promarněných příležitostí. Bolest z toho, že žijeme v patriarchálním, mužském světě, který potlačuje vše, co je ženské. Ve světě, kde nejsme přijímané takové, jaké ve skutečnosti jsme. Nenávidíme své ženské tělo, protože právě v něm sídlí emoce.
Pokud se chcete skutečně uzdravit, musíte pochopit, k čemu vám poruchy příjmu potravy slouží. Vydat se do svého nitra prozkoumat odvržené a ztracené části, všechny ty vytěsněné zážitky a popírané pocity. Uvědomit si, že skutečné léčení plyne z objevování vašich pocitů, nikoliv z toho, že se je snažíte ovládat.
Být ve spojení se svým tělem, se svými pocity, může být zpočátku komplikované a bolestivé. Právě TANEC zmírňuje a hojí staré rány. Dovoluje našemu tělu křičet, třást se a chvět. Smát se i plakat. Pustit to všechno ven. Všechna ta omezení, všechny ty zakořeněné představy o sobě samých, které jsme přejaly od druhých. Všechny ty křivdy, vytěsněné zážitky a popírané emoce.
Tanec nechává staré já zaniknout, zemřít. Vnímání sebe sama jako ne-schopné, ne-přitažlivé a špatné, vnímání sebe sama jako oběti, nechává zemřít.

Tanec nám dává pochopit, kým skutečně jsme. 

Pomáhá nám přijmout samy sebe a ponaučit se z poruch příjmu potravy, aniž bychom dál cokoliv předstíraly a popíraly, aniž bychom dál cokoliv vyčítaly sobě či druhým.


Tanec je chvění i chvíle snění
Tanec je inspirace
Erupce hlavy, těla i srdce



Martina Benešová
www.martinabenesova.cz

ZDROJ ► ŽENY ŽENÁM
ČERPÁNO -  ANITRAM

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přeji pěkné dny Všem fanouškům a čtěnářům v plnosti zdraví, radosti i spokojenosti. Pokud odpovídáte a komentujete u příspěvku vždy dávám zpětnou vazbu jakmile je mi to časově možné....