ALEJKA

ALEJKA

PŘEKLAD PSANÉHO SLOVA Z OBRÁZKU V ANGLICKÉM JAZYCE

TRANSLATION OF THE TEXT FROM IMAGE:::::::::::::::
WELCOME WITH LOVE IN MY BLOG, WHICH LET IT BE FOR ALL OF YOU LOOKING FOR A GUIDE INSPIRATION
IN THE COMMON PERCEPTION, HARMONY AND SHARING FEELINGS, EMOTIONS...


sobota 30. listopadu 2013

7 sil, které si nikým nenechte vzít


„Neštěstí člověka spočívá v tom, že lpí na věcech, které může kdykoli ztratit, a nezakládá si na tom, co mu nikdo nevezme.“ Tacitus

Toto vše Vám může být ukradeno:
Váš majetek, Vaše mládí, Vaše zdraví, Vaše slova, Vaše práva.

Toto byste si ovšem neměli nechat nikým ukrást:

… Vaši jedinečnost

Mít o sobě nízké mínění není pokora, ale sebedestrukce. Uvědomovat si svou neopakovatelnost není nabubřelost, ale nezbytný předpoklad k dosažení štěstí a úspěchu. Jen Vy víte, co Vám dělá dobře = co Vás k tomu dovede. Jen Vy cítíte své místo, v němž jste schopni vyniknout.

Lidé Vám budou chtít vnutit, že jste nahraditelní. Jen kolečko v soukolí. Že musíte dělat, co oni chtějí. Nenechte si vzít to, že nikdo není jako Vy. A usmívejte se. Ne proto, že musíte. Ale proto, že se Vám opravdu nikdo nevyrovná.

… Vaše právo rozhodovat o sobě

Člověku trvá dlouho, než se naučí nesoudit se cizíma očima. Jakmile se však přestane vnímat jako ubohou větývku zmítanou uragánem ostatních, pochopí, že jen na něm záleží, zda se ohne pro příležitost, která čeká na zvednutí. Nemusí se ptát, ona je volná.

Dokud budeme plnit cizí sny, budou ty naše ležet ladem.
Nestarejte se o to, co si o Vás myslí jiní.

Co je Vám nakonec po tom?

… Vaši intuici

Když přemýšlíte mozkem někoho jiného, nepřemýšlíte Vy. Pak kráčíte po cizí cestě a divíte se, že jste nešťastni. Jste jinde, než chcete. Jako byste měli neznámou mapu. Pochopitelně. Nemusíte čekat na nějaké záminky, abyste cokoli ve svém životě změnili. Neuvidíte ji nikde kolem, ta záminka už roste ve Vás. V souladu se svým přáním Vám bude sakra dobře.
A víte proč?
Protože co je spojené s vlastní vášní, není nikdy ztracený čas. Přestáváte spoléhat na náhodu, pro změnu si jdete. S každým krokem, natož s každým dalším úspěchem na sebe jste pyšnější, už proto, že jste se „tehdy“ odhodlali. A pokud snad věci nepůjdou hned podle plánu, nezapomínejte to důležité – že stále jdete správným směrem. Podle sebe.

… Vaše odhodlání

Nadřízení, učitelé, špatní přátelé… ti všichni se Vás budou snažit uvést do situace, kde se cítíte slabí a bojácní. Současně však trnou, abyste nepochopili skrytou příležitost. Každá taková situace Vám totiž dává šanci vyrůst, zesílit a příště už být statečný. Nenechte si nikým vzít své odhodlání a právo na omyl. Nic v tomto světě není tak jisté jako chyby, neúspěch a problémy. Já říkám: Naštěstí. Jinak bychom byli poseroutkové a nestáli za nic.

… Váš postoj

V každé chvíli může přijít kdokoli a něco zlého Vám říct nebo udělat. Učinit z Vás loutku svých slov nebo činů. Pokaždé máte na výběr, zda být negativní, nebo pozitivní. Energii si nechat vzít, nebo načerpat. (Poznámka: Energie je Váš život.)

Snažte se být v pohodě a pozitivní. Ano, vždy není snadné nalézt maličký důvod radosti v sobě. Ale vždy ho naleznete kolem sebe. Nikdy nejste sami.

… Vaši naději

Není to náklad na zádech, co nás v životě sráží k zemi. Bývá to naše slabost. Hlavní lávkou mezi námi a tím, co si přejeme, je odhodlání zkusit to a věřit, že toho můžeme dosáhnout. Naděje je ten slabý hlásek v naší hlavě, který šeptá možná tam, kde okolí křičí nemožné.

… Vaše znalosti a životní zkušenosti

Charakter a moudrost člověka se tvarují časem. Porážkami, lekcemi i výhrami. Rodí se po pochybách, opakovaných pokusech, poučeních. Kdyby existovala paušální cesta k úspěchu, každý by po ní šel. Jenže úspěch je rafinovaný. Není v dosahu ruky. Chce, aby si ho člověk zasloužil. Proto k němu vede stezka odvahy. Nebojte se strašidel a nedržte se máminy sukně. Ať se stane cokoli, neklečte, ale vstávejte. Sbírejte znalosti a zkušenosti. Jsou jako světla. Osvětlují cestu.

O toto vše se Vás ostatní budou snažit připravit.

Nedovolte nikomu, kdo ve svém životě nedokázal totéž, aby Vás zraňoval.

Nedovolte minulosti, aby ruinovala Vaši budoucnost.

Možná nějaká chyba dodnes bolí. Možná Vám zůstala velká jizva na vlastním sebevědomí. Ale nezapomeňte, že jizvy nám připomínají, co jsme udělali špatně. Ne co uděláme špatně.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Přeji pěkné dny Všem fanouškům a čtěnářům v plnosti zdraví, radosti i spokojenosti. Pokud odpovídáte a komentujete u příspěvku vždy dávám zpětnou vazbu jakmile je mi to časově možné....